Pozovite nas: +381 (0)60 3008334 | E-mail: info@novakartografija.com

s.mile DIREKT AG

XXL Dečija karta sveta

Dečija karta sveta (Nova kartografija doo)
1299 dinara
Pozovite odmah:
060 3008334
XXL Dečija karta sveta (deo)
Dečija karta sveta - flomasteri
Karakteristika
Vrednost
Naziv:
XXL Dečija karta sveta
Opis:
Ilustrovana dečija karta sveta sa ucrtanim granicama država
Razmera:
1:25.000.000
Širina:
1350 mm
Visina:
950 mm
Broj ilustracija:
400
Pismo:
Latinica
Štampa:
+plastificirana
Datum proizvodnje:
oktobar 2011.
ISBN:
978-86-6315-000-3

XXL Dečija karta sveta je aktuelna reprezentacija karte sveta napravljena za decu. Karta ima, kako estetski, tako i edukativni karakter. Zabavna je i omogućava deci da otkriju i istražuju u prostoru i vremenu. Karta je ilustrovana sa preko 400 predivnih ilustracija i u potpunosti je aktuelna (jul 2015.), sto znači da su ucrtane sve najnovije države sveta.

Dečija karta sveta

Ilustrovana dečija karta sveta sa ucrtanim granicama država, plastificirana.

Dečija karta sveta (Nova kartorafija doo)

Probajte i slagalicu da složite ovde...

Ilustracije
Edukativni karakter

Šta sve mogu na naučim sa Dečije karte sveta?

Da, to je upravo pitanje koje smo mi postavili kada smo je pravili. Odgovor je:svašta može mašta! Na primer:

  • Da u Kostariki ima više od 1000 vrsta leptira
  • A da li znate gde se Kostarika nalazi?
  • Da je Amazonska prašuma izvor 40% kiseonika na čitavoj planeti!
  • Možete li da je nađete na našoj karti?
  • Kazačok je narodna igra u Rusiji i Ukrajini
  • Evropski bizon - najveća evropska životinja
  • Pećina Lasko sa crtežima starim i 20000 godina
  • Škorpija, insekt sa otvrovnom bodljom na vrhu repa
  • Viktorijini vodopadi: visine 108m i širine čak 1700m
  • Da li znate gde se nalaze Viktorijini vodopadi?

Glavni gradovi i države

Na karti su crvenim tačkama ucrtani glavni gradovi, crnim slovima su ispisani nazivi država i glavnih gradova, dok su linije koje označavaju granice između država obeležene sivom bojom.

Početkom oktobra 2011. godine je završeno ucrtavanje svih država sveta na karti. Nazivi glavnih gradova su pažljivo upisani, s posebnim osvrtom na naćin kako se oni pišu na srpskom jeziku.

Glavni gradovi i države
Glavni gradovi i države
Ilustracije
Ilustracije i slojevi na karti

Ilustracije i slojevi na karti

Na Dečijoj karti sveta nalazi se preko 400 ilustracija. Svaka je ručno crtana i digitalno obrađena. Pored svake ilustracije se nalazi broj, koji upućuje na značenje pojma u legendi.

Ilustracije su urađene na šaljiv, zanimljiv i prepoznatljiv način, kako bi se istakle specifične karakteristike svakog pojedinog crteža.

Slojevi su obojeni tako da se jasno vide prelazi između njih: trava zelena, pustinja žuta, planinski venac smeđ (ili braon), voda je plava, a zaleđene površine su bele.

Legenda i zastavice

Svaka ilustracija ima jedan broj pored nje. Taj broj govori da negde na karti postoji i pojašnjenje značenja ilustracije. U donjem delu karte nalazi se ta informacija. U nekoliko kolona, poređanih po rastućem redosledu, nalazi se objašnjenje ilustracija.

Karta je uokvirena brojnim zastavama. Te zastavice reprezentuju zvanične zastave svih država koje se nalaze na karti. Zastave u poređane po abecednom redu i na svojoj površini sadrže ispisan naziv države (gornji deo) i naziv glavnog grada (donji deo).

Legenda
Legenda i zastavice
Poklon
Poklon za svako dete

Poklon za svako dete

Jeste li razmišljali o tome koliko su pokloni za dete važni? Možda i jeste, ali sigurno niste očekivali da ćete ovde naći baš taj pravi poklon, poklon od koga zastaje dah: više od 1,28m2 predivne i poučne grafike.

Poklon koji je ukras za sobu Vašeg deteta, po kojem može da se piše i sa kojega svakog dana može nešto da se nauči. Budite uvereni da će drugari Vaše devojčice ili dečaka pitati svoje roditelje za ovu kartu kada je budu videli na Vašem zidu.

Ova karta je poklon za svaki uzrast i svako dete može da nađe nešto interesantno na njoj. Dečaci će da pronalaze gusare na Karibima, fodbalere u Brazilu, a devojčice neke životinje ili leteće balone, a i neke poznate ličnosti. Dečija karta sveta je pravljena da bude poučna za svakoga, čak smo se i mi iznenadili koliko smo naučili dok smo je pravili.

Piši-briši karta sveta

I samo još jednu stvar da Vam kažemo o našoj karti sveta: po njoj može da se piše. Da, tako je! Pomoću flomastera (baziranih na vodi) Vaše dete može do mile volje da piše po njoj, a da je ne ošteti. A kada se zasiti pisanja može sve to fino da obriše pomoću malo vlažne krpe. Vola! - kao da je nova posle toga.

Ovo pisanje može da pomogne Vašem detetu da zapamti neke stvari. Možda je kreativno i zna da crta pa će da precrtava figurice na njoj. A možda voli samo da šara i to ga čini srećnim, pa neka onda šara koliko hoće, karta će sve to da izdrži.

Potpis na fotografiji desno je delo jedne devojčice koja se, verovali ili ne, prvi put potpisala i to na našoj karti! Hvala.

Legenda
Piši-briši karta sveta